De kracht-parel die zich voordoet als struikelblok

Thuisgekomen van school smijt de 10 jarige Rick zijn schooltas in de hoek en ploft op de bank neer in de huiskamer. Mama gaat dicht naast hem zitten en nodigt hem met haar arm uit tegen haar aan te leunen. Even houdt hij zijn lichaam stijf rechtop en zegt boos en huilend: ik kan het niet, ik kan het niet en kijkt naar de grond. De hand van mama gaat naar zijn hoofd en aait zijn hoofd en zacht trekkend aan zijn schouder nodigt ze hem naar zicht toe. Ze voelt het snikken van haar zoon tegen zich aan.

Denken in beelden
Rick zit in groep 7 en heeft moeite met Engelse taal, hij had vandaag een onvoldoende voor de toets.
Het was niet helemaal een verrassing voor zijn mama. Maar nu moeten er stappen ondernomen worden. Want Rick wil graag Engels kunnen spreken en lezen en de volgende toets toch zeker wel een beter cijfer halen.
Hij heeft meer nodig dan alleen de woorden zien om te begrijpen. De klanken van de woorden horen en met zijn handen en hoofd op schrijven.
Mama weet dat haar zoon de dingen in beeld wil hebben, hij denkt in beelden. Ze gaat op zoek via Google en vindt een website waarin de Engelse taal op een uitgebreidere wijze dan op school wordt onderwezen. Zinnen worden gesproken en de tekst verschijnt op het scherm. Met typ opdrachten komt het in beeld en ervaart Rick meer voeling ermee.
Ze laat Rick de woorden van de laatste les opschrijven. Alleen overschrijven.
Door middel van het eerst schrijven, daarna horen èn lezen èn typen lukt het Rick samen met zijn moeder het Engels in beeld te krijgen.
En zo stemt de moeder van Rick helemaal liefdevol af op wat haar zoon nodig heeft om het in beeld te krijgen. En dat werd dan ook beloond bij de eerst volgende toets een trotse 9,5.

Herkenbaar
Ik begrijp het als geen ander, want ik denk ook in beelden.
Ik heb lang gedacht dat iedereen in beelden denkt. Het was niet altijd makkelijk geschreven tekst in beeld om te zetten. Als je in beelden denkt moet je soms zinnen herkauwen om er een beeld bij te vormen. Daarmee is het als een diesel rustig en met volle kracht met alle zintuigen het beeld in krijgen.
Het vergt meer moeite voor je echt iets in beeld hebt, maar als ik het heb dan zit het ook rotsvast.

Motivatie
Het motiveert als je begrepen wordt en de juiste ondersteuning ontvangt. De moeder gaf Rick vol overgave met liefde de juiste begeleiding.
Zo zoomde moeder goed in op wat Rick nodig had. Zocht een goede hulp via de digitale weg. En zo groeide het vertrouwen wat hij nodig had. Hij ervaart nu meer plezier met de Engelse taal.
Gezien worden in wat je nodig hebt, is zo belangrijk in het proces naar heling.

Een mooie parel
Het in beeld brengen van woorden is een ding. Gaandeweg mijn leven is dit struikelblok een echte mooie parel is geworden. De signalen die mijn lichaam mij toe fluistert in beeld brengen. Dagelijks met veel voldoening gebruik ik mijn beeld denken, samen met mijn invoelende handen. Als eerste voor mijzelf om in te tunen wat nodig is op het moment. En zo een fijne kracht-parel voor mijzelf om het zo prettig mogelijk te hebben. Het steeds makkelijker weten wat ik nodig heb om blij te zijn met mezelf en met wat ik doe.

Het in beeld brengen van de signalen van wie mij om hulp vraagt doe ik ook met deze mooie kracht-parel.
Het waarnemen en invoelen: Wat wil het lichaam vertellen? En dit uitleggen aan de persoon. Duidelijk in beeld brengen. Wat speelt er. Wat is nodig? Welke behoefte is er? Het in beeld laten ontstaan wat het lichaam fluistert. Waar heeft het lichaam behoefte aan? Aan meer ontspanning? Welk lichaamsdeel of orgaan heeft energetische ondersteuning nodig? Waar meer zachtheid?
Zo zoom ik in op de persoon die mij om hulp vraagt, op wat het lichaam wil vertellen.
Dat beeld denken is nu een mooie parel, een fijne energetische kracht in mijn praktijk in het begeleiden van klanten die mijn hulp vragen.
Heb jij ook je eigen kracht-parels al ontdekt?